do kasy suma: 0,00 zł
PL | EN
Glyceryl Caprylate 0
5458.jpg

Glyceryl Caprylate to emulgator, stosowany w kosmetyce do tworzenia nierozwarstwiających się i silnie nawilżających emulsji. Jako efektywny i drogocenny emolient tłusty, pozostawia na skórze film, który ogranicza przeznaskórkową utratę wody. Wygładza, odżywia i kondycjonuje powierzchnię skóry. Sprawdź, jakie kosmetyki naturalne zawierają w składzie Glyceryl Caprylate i jakie mają właściwości. Odkryj moc naturalnej pielęgnacji z Mokosh!

Glyceryl Caprylate (monogliceryd kwasu kaprylowego) to roślinny, wielofunkcyjny, w tym przeciwbakteryjny, składnik, który pełni w kosmetykach naturalnych funkcję emulgatora wody w oleju. Glyceryl Caprylate umożliwia powstanie trwałych, nierozwarstwiających się, lekkich i doskonale wchłaniających się emulsji (połączenie fazy wodnej z fazą olejową). Emulsje kosmetyczne to przede wszystkim naturalne kremy, naturalne lotiony i naturalne mleczka. Co jeszcze warto wiedzieć o Glycerylu Caprylate? Sprawdź, jakie pełni funkcje w kosmetykach naturalnych, czym się wyróżnia i jakie właściwości są szczególnie ważne dla zachowania zdrowej i pięknej skóry oraz włosów!

Czym wyróżnia się Glyceryl Caprylate?

Zawarty w najwyższej jakości kosmetykach naturalnych Glyceryl Caprylate jest emolientem tzw. tłustym. Oznacza to, że po ich użyciu, tworzy na powierzchni skóry i włosów warstwę okluzyjną (film). Ochronna warstwa zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry, co uznaje się za pośrednie działanie nawilżające oraz kondycjonujące skórę i włosy. Powstały za sprawą emolientu film jednocześnie wygładza powierzchnię naskórka i nadaje połysk włosom. Sprawdź, jakie są inne, cenne właściwości Glycerylu Caprylate, zawartego w składzie kosmetyków naturalnych.

Właściwości Glycerylu Caprylate – naturalna pielęgnacja skóry

Glyceryl Caprylate uznawany jest również za substancję zwilżającą, która ułatwia usuwanie zanieczyszczeń. W preparatach myjących pełni bardzo istotną funkcję renatłuszczającą, odbudowując barierę lipidową, gdy podczas mycia usuwamy z powierzchni skóry m.in. cenne substancje tłuszczowe. Ponadto Glyceryl Caprylate pełni rolę modyfikatora reologii, co oznacza, że poprawia konsystencję preparatów, zawierających anionowe substancje powierzchniowo czynne. Tworzy bowiem tzw. mieszane micele.

Zastosowanie Glycerylu Caprylate w kosmetykach naturalnych


Kosmetyki naturalne, które zostały wzbogacone dodatkiem Glycerylu Caprylate charakteryzują się przede wszystkim szybkim wchłanianiem i dogłębnym oddziaływaniem na skórę i włosy. Odkryj potencjał regenerującego kremu do twarzy anti-pollution Malina od Mokosh, który zaskoczy Cię lekką konsystencją, ochroni skórę przed wolnymi rodnikami i poprawi jej nawilżenie, wygładzając zmarszczki i usuwając niedoskonałości. Korzystaj z dobrodziejstw natury podczas codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Naturalna pielęgnacja z Mokosh to zdrowy styl bycia!

Zobacz produkty z tym surowcem:
Regenerujący krem do twarzy anti-pollution Malina

 

Komentarze do wpisu (0)


Bądź na bieżąco z naszymi promocjami.
Dołącz do grupy na FB Mokosh Lovers!


Zostań mloverką i dowiedz się o:

  • szykowanych nowościach i przedsprzedażach
  • specjalnych rabatach i wyjątkowych prezentach
  • dedykowanych eventach
  • ... i wiele więcej!

Dołącz do grupy

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium